IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

28 % ръст на приходите на Amazon за първото тримесечие

10:30 | 25.04.03 г.
Автор - снимка
Създател
28 % ръст на приходите на Amazon за първото тримесечие
Amazon.com успя да намали загубата си за първото тримесечие и да увеличи приходите си благодарение на солидните продажби в международен аспект.

Един от най-големите сайтове, специализиран в продажби на книги, дискове, електронни потреби и др. обяви чиста загуба от 10 млн. долара, или 3 цента на акция, в сравнение със загуба от 23 млн. долара (6 цента) за същия период на 2002 г.

Оборотът на компанията за тримесечието се е покачил до 1,084 млрд. долара, срещу 847 млн. преди 1 г. Очакванията на анализаторите бяха за оборот от 1,05 млрд. долара.

За цялата година от Amazon очакват оборотът да достигне над 4,7 млрд. долара, което е ръст от 19% в сравнение със 2002 г. (3,93 млрд. долара).

Продажбите в Северна Америка (САЩ и Канада) са нараснали с 13% до 705 млн. долара през 1-вото тримесечие, а тези в световен мащаб (Великобритания, Германия, Франция и Япония) са се покачили със 68% до 379 млн. долара. От компанията обаче признават, че от части силните продажби се дължат на слабия долар.

Amazon.com очакват значителни приходи от продажбата на петия том на поредицата Хари Потър, който е на път да се превърне в най-продавания продукт в историята на интернет търговията, твърдят от компанията. Сайтът вече е обсипан от предварителни поръчки за книгата, чийто продажби ще започнат на 21 юни.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 13.09.22 г.
Най-четени новини
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още