IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DoCoMo пуска мобилен телефон-часовник-гривна

15:39 | 26.03.03 г.
Автор - снимка
Създател
DoCoMo пуска мобилен телефон-часовник-гривна
Най-големият японски мобилен оператор NTT DoCoMo, обяви днес пускането на първия мобилен телефон-часовник-гривна, който ще функционира на мрежата PHS (personal handyphone system).

Изграждането на мрежата PHS е по-евтино от класическите мрежи за мобилни телефони, но тя не е предпочитана от японците заради ниското качество на връзките при движение или от превозно средство.

Новите мобилни телефони, разработени от Seiko Instruments, ще използват технологията PHS, която е по-пестелива на енергия и не изисква много обемни батерии, обясняват от DoCoMo.

Японският гигант смята да пусне на пазара новите телефони през април, а сами по себе си апаратите позволяват изпращането на имейли и сърфирането в интврнет.

За една година японският оператор се надява да продаде няколко хиляди от новите апарати. Приблизителната цена на новия телефон е 50 000 йени (390 евро).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:04 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още