IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 страхотни американски акции за 2015 г. според Forbes

Списанието прави прогноза кои ще са най-добре представящите се книжа в САЩ през тази година

16:13 | 17.01.15 г. 2
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Coach има доходност от 4%, пазарна капитализация от 9,6 млрд. долара и съотношение цена/печалба на акция от 17. Отново Бъкингам коментира, че акциите на известната със своите чанти компания отбелязаха сериозен спад тази година, но въпреки това луксозната марка надмина очакванията през последното тримесечие. Продажбите в Северна Америка продължават да са затруднени, но изглежда, че управата на компанията има работещ план за промяна на ситуацията. Спекулантът отбелязва, че му харесва доходността от 4%, липсата на дългове и очаква печалбите да се повишат заради лоялността към марката и развитието на новите пазари.

Джим Обервейс от The Oberweis Report коментира състоянието на Diplomat Pharmacy. Компанията има печалба от 1,8 млрд. долара, а акциите ѝ достигнаха връх за последните 52 седмици от 23,49 долара за акция. Тази независима фармацевтична компания дава на пациентите със сериозни хронични болести възможността да бъдат лекувани с клинично интензивни и скъпи лекарства, голяма част от които струват по повече от 100 хил. долара на година на пациент. Специализираните лекарства са най-бързо растящия сегмент на фармацевтичния пазар и прогнозите са, че ще отбелязват ръст от 20% годишно от 2013 г. до 2018 г. Очаква се приходите да нараснат с 20%, а печалбите много по-бързо.

Отново Обервейс коментира Zeltiq Aesthetic. Компанията има печалба от 159,6 млн. долара и акциите ѝ достигнаха 52-седмичен връх от 28,71 долара за акция. Одобрената процедура Coolsculpt премахва нежеланите мазнини без хирургическа намеса, като замразява мастните клетки и те биват естествено премахнати от тялото без вреда за кожата и околната тъкан. Компанията генерира приходи от системни продажби и такси за еднократна процедура от стабилна база от връщащи се отново клиенти, а броят на инсталираните устройства расте. Обервей очаква първата година на печалба на Zeltiq да бъде 2015 г., като компанията ще отбележи ръст на приходите от 25%.

Denny's има приходи от 457,8 млн. долара и съотношение цена/печалба на акция от 22,2. Марк Герщайн от Forbes Low Priced Stock Report коментира, че веригата ресторанти може и да не се представи по-добре от конкурентите си, но акционерите може да очакват добри печалби, когато компанията стане от калпава прилична. Denny's подобряват декора и интериора на залите си за хранене и компанията се опитва да се представи като „Ресторанта на Америка“, с непретенциозна среда, отворена за всеки вкус и джоб.

Герщайн коментира и Concurrent Computer. Компанията има доходност от 6,8%, пазарна капитализация от 63,8 млн. долара и приходи от 71,5 млн. долара. Компанията предоставя хардуер, софтуер и услуги, които позволяват пускането на видео на повече от един екран. Растежът е подпомогнат от услуги като Netflix, които използват интернет и заобикалят традиционното кабелно или въздушно излъчване.

Foot Locker има доходност от 1,6%, пазарна капитализация от 8 млрд. долара и съотношение цена/печалба на акция от 14,6. Джон Рийз от Validea Hot List коментира, че компанията се възползва от комбинацията от правилния момент и стойността си. Търговецът на обувки и спортни дрехи наблюдава ръст от 57% на приходите за последните 5 години. Маржът при печалбата е средно 6% за последните 3%. Сериозният спад при цените на петрола също ще даде повече пари на потребителите за такъв тип стоки.

Рийз коментира и Credit Acceptance, която има приходи от 713,7 млн. долара, пазарна капитализация от 3,6 млрд. долара и съотношение цена/печалба на акция от 12. Компанията за автомобилно финансиране отбелязва ръст при приходите си през всички години от последното десетилетие без 2006 г. Средната стойност от 25,8% на общата възвръщаемост и 20,1% възвръщаемост на реинвестираната печалба за последните 10 години е знак за „издръжливо конкурентно предимство“, което Уорън Бъфет обича да намира в купуваните от него компании. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Colossus
преди 9 години
Ами така става,като наемат хора,които явно нямат представа от акции и финансови пазари,превежда се нещо без въобще да се разбира дали е възможно.Освен горния пример,от къде взехте инфото,че Diplomat Pharmacy има 1,8 млрд,. долара печалба?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
ceneto
преди 9 години
тука нещо: "Имайки предвид, че една акция е 3,91 долара, прогнозираните печалби на акция са над 72 долара." не ви се е получил смислен превода
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още