IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром се споразумя с Австрия за строителството на "Южен поток"

Първите доставки на природен газ за централноевропейската страна се предвиждат за 2017 г.

13:50 | 01.05.14 г. 6
Газпром се споразумя с Австрия за строителството на "Южен поток"

Газпром и OMV  се споразумяха по условията за строителство за австрийската част от проектогазопровода “Южен поток”, който се планира да достига до газоразпределителния център Баумгартен, предава АП.

Делегация на руската газова компания пътува до Виена през миналата седмица, за да се обсъдят доставките на руски газ за централноевропейската държава. След края на срещата Газпром посочи, че строителството на “Южен поток” напредва в съответствие с графика.

Газпром и OMV подчертават ролята на проекта за укрепване на европейската енергийна сигурност.

Русия и Австрия подписаха междуправителствено споразумение за проекта за газопровод още през 2010 г., припомня агенцията.

Меморандумът предвижда газопроводът на австрийска територия да е с капацитет 32 млрд. куб. метра годишно. Първите доставки на природен газ за централноевропейската страна се предвиждат за 2017 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis
преди 10 години
nobelov, нашите комунисти и руските пляски имат още от време оно тесни връзки с тази държавица, неугледна и незабележима на пръв поглед, но я погледни колко австрийски фирми са в България и как изнесените пари от БГ се връщат под формата на чужди капитали ... И Австрия има още банкова тайна на някои институти, нищо, че са в EU .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 9
Dimat
преди 10 години
Американците са решили въпроса кардинално.В момента самолетостроителната промишленост работи на пълни обороти.Строят се гигантски самолети-цистерни за директен пренос на шистов газ до потребителите от всяка точка на ЕС.Скоро ще тръгнат,а за да знаят накъде да летят пътищата им се очертават с "кемтрейлс".Всички аборигени в пуделирана Европа трябва да изпаднат в неистов възторг.Дето се казва по анадолному - ашколсун,аферим,машаллах за А-в-Ропата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 16
Crux
преди 10 години
Като им скръцне ЕС със зъби, тъпите австрийци бързо-бързо ще дадат на заден. Бас държа, че докато Путин е на власт, "Южен поток" никога няма да бъде построен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 8
troika
преди 10 години
Аз нямам нищо против Южен Поток, но не ми харесва, че ще дадем пари, които не се знае кога ще си върнем. Приемаме риск, неизвестности... Според мен, да се строи с чужди пари и да се дават всяка година такси, това е по-рационално за мен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още