IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Газпром предлага Украйна да плаща авансово за газовите доставки

Компанията не възнамерява да спира синьото гориво за Украйна въпреки дълговете й, съобщи зам.-изпълнителният директор на компанията Александър Медведев

21:06 | 23.04.14 г. 1
Газпром предлага Украйна да плаща авансово за газовите доставки

Газпром предлага украинската страна да премине към система на авансово плащане, заяви днес на конференция в Париж заместник-изпълнителният директор на руската компания Александър Медведев, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По думите му това ще позволи да се установи система за ранно оповестяване на страните потребителки.

"Предварително ще знаем и ще оповестяваме на заинтересованите страни какъв обем газ е предплатен, колко ще бъде взето от хранилищата и колко ще бъде доставено", посочва Медведев, цитиран от БТА.

Той подчерта, че руският газов доставчик не възнамерява да спира газовите доставки за Украйна въпреки дълговете й. По думите му въпросът за доставките на газ за Украйна е много по-дълбок. "Става въпрос за идната зима", продължи той, като предупреди, че "това се отнася за цяла Европа".

"Русия е готова да достави този обем, който е необходим на Европа", допълни Медведев.

Медведев коментира, че руската страна е в постоянен контакт с Европейската комисия. "Готови сме да се срещнем по всяко време с представители на ЕС", подчерта Медведев.

Той определи дълговете на Украйна за руски газ като “неприемливи”. Според него в началото на май общият дълг на Киев към Газпром може да достигне 3,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
"Газпром предлага Украйна да плаща авансово за газовите доставки"... а Украйна предлага да не плаща хич! ИЮ и ЮЕс подкрепят Украйна в справедливите й искания... хахахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още