IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens ще осигури диспечeрското управление за морския участък на Южен поток

Компанията ще достави телекомуникационно оборудване и системи за автоматично управление и контрол

11:24 | 04.04.14 г. 1
Siemens ще осигури диспечeрското управление за морския участък на Южен поток

Германската компания Siemens ще осигури диспечeрското управление и електрическите системи за морския участък от газопровода „Южен поток“, съобщават от South Stream Transport BV.

Siemens ще достави телекомуникационно оборудване и системи за автоматично управление и контрол, които ще се използват на сушата от двете страни на морския газопровод, както и от Централното диспечерско управление и резервния диспечерски пункт.

През март тази година „Южен поток транспорт“ подписа договора за изграждането на първия тръбопровод. Подписани са и договорите за доставката на около 150 хиляди тръби, нужни за изграждането на първите две линии, посочват от компанията.

Първият тръбопровод трябва да влезе в експлоатация до края на 2015 година.

Когато и четирите линии бъдат завършени към края на 2017 година, газопроводът ще има годишен капацитет за пренос на природен газ до Европа в рамките до 63 милиарда кубически метра.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 10 години
Я, тези от Зименс не разбраха ли, че Южен поток е комунистически червен план за унищожение на България?! Не са ли чули будната европейска съвест на редица изтъкнати български политици, а и на въстаналите срещу болшевистките кръвопийци редови бегемани?Я да напишат едно възмутено писмо до шефовете на ЕНП и да я накажат тази безсъвестна компания!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още