IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аржентина ще бори инфлацията с по-висок данък "лукс"

Резервите в централната банка в страната са спаднали с 20 млрд. долара за три години

14:09 | 23.11.13 г. 1
 Аржентина ще бори инфлацията с по-висок данък "лукс"

Аржентинското правителство възнамерява да увеличи данъците на богатите. Законопроектът включваВ законопроект са заложени по-високи такси за луксозни автомобили, лодки и частни самолети.

Мярката е част от поредицата правителствени ходове, насочени към овладяване на инфлацията, която може да надхвърли 30% през тази година.

Тази година в Аржентина беше отчетен бум на продажбите на луксозни автомобили. Причината е, че богатите хора се възползват от благоприятните обменни курсове, за да се сдобият с някои от най-известните марки автомобили.

Резервите в централната банка на Аржентина са на ръба да паднат под 32 млрд. долара, което на фона на 52 млрд. долара преди три години е притеснителен спад. Инфлацията също се възприема като огромен проблем.

По-рано тази година Буенос Айрес наложи замразяване на цените на най-големите търговци на дребно в Аржентина, но тази мярка до голяма степен е неуспешна за предотвратяване на спираловидното покачването на потребителските цени.

След завръщането на президента Кристина Фернандес де Кирхнер начело на държавата след 6-седмично отсъствие, тя заяви, че ще търси засилване на левия икономически модел на Аржентина.

Анализаторите очакват правителството да предприеме засилени мерки за постигане на икономически растеж.

Вижте още в репортажа на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
те са преизпълнили плана - прибраха им златото на ЦБ преди няколко години, като обезпечение по необслужван дълг...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още