IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добрите новини за американската икономика са лоши за златото

Жълтият метал губи 3,1% в днешната сесия до 1 213 долара за тройунция, а среброто спада с 4,9% до 18,75 долара

20:47 | 05.07.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Добрите новини за американската икономика са лоши за златото

Тъкмо излязат добри икономически данни и златото се срива, пише CNBC. Жълтият метал губи 3,1% в днешната сесия до 1 213 долара за тройунция, а среброто спада с 4,9% до 18,75 долара за тройунция.

Американската икономика е добавила 195 хил. нови работни места в неселскостопанските отрасли през юни при очаквания на икономисти, запитани от Ройтерс, за 165 хил. Веднага след новината златото потъна с 26 долара. Но защо? 

В момента всяка добра икономическа новина подкрепя долара, а поскъпването му намалява търсенето на злато от инвеститорите с други валути, коментира Кати Лиен от BK Asset Management.

Основният фокус на пазара според нея са плановете на Федералния резерв да ограничи монетарните стимули. Днешните данни за заетостта са достатъчно добри, за да оправдаят началото на този процес още през септември, казва Лиен.

Точно това показва доходността на облигациите, която расте защото трейдърите виждат, че Фед получава необходимите сигнали, за да се спре програмата си за изкупуване на облигации. А с нарастването на доходността по ДЦК, както и на апетита към акциите, златото изглежда като все по-лоша инвестиция.

Колко може да падне златото? „1200 долара за тройунция е ключовото ниво. С последното поскъпване на долара тази и следващата седмица ще имаме възможност то да бъде пробито“, посочва Лиен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
nobel
преди 10 години
И как никой, ама никой не се замисля каква е връзката между тези две неща и защо я има? Утре, ако златото се вдигне то ли ще е виновно за срутването на Американската икономика? И американската икономика до кога ще върви нагоре - само докато пада златото ли? А в момента то пада стремително. За последните 6 месеца е паднало с около 25%. С толкова ли е нараснала американската икономика? Ами не е нараснала чак толкова много. А връзка безспорно има, ама няма да ви я кажа сега. Който има глава - нека мисли. Само малко ще ви подскажа. Преди няколко месеца в инвестора имаше статия, че USA ще могат да обслужват дълга си поне до септември. Тогава това "поне до септември" ми прозвуча доста стряскащо. Септември ей го де е. И мисля, че с много голяма увереност мога да кажа, че и златото ще пада "поне до септември". А може би и известно време след това. Мислете !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 8
diado mrass
преди 10 години
.....- За златото - като за умрял: или добро или нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 8
diado mrass
преди 10 години
.....- За златото - като за умрял: или добро или нищо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още