IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Умерени повишения на Уолстрийт след най-слабите 2 сесии за годината*

Една здравословна корекция на пазара в рамките на 2 до 5 процента би била желаната от инвеститорите, коментира анализатор

18:27 | 22.02.13 г.
Умерени повишения на Уолстрийт след най-слабите 2 сесии за годината*

Основните американски индекси отчитат умерени повишения в началото на днешната сесия след най-сериозния се двудневен спад от началото на годината, подкрепени от положителните макроикономически данни от Европа и изявление на представител на Федералния резерв на САЩ, съобщи CNBC.

Dow Jones напредва с 0,46% до 13 944,20 пункта, воден от акциите на Hewlett-Packard, поскъпващи с 9,9% до 18,79 долара, след като резултатите на компанията за четвъртото тримесечие на миналата година и прогнозите ѝ за настоящата надхвърлиха очакванията на анализаторите.

Пазарната капитализация на UnitedHealth обаче се свива с 1,7% до 54,29 долара за акция, натежавайки в най-голяма степен върху представянето на индекса на сините чипове.

Standard & Poor's 500 печели 0,41% до 1 508,55 пункта, като повечето от подсекторите му са на положителна територия начело с финансовите компании тези за комунални услуги, докато телекомуникационните продължават да отстъпват позиции. Nasdaq Composite прибавя 0,5% до 3 147,20 пункта.

Президентът на подразделението на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард заяви, че централната банка остава ангажирана със стимулиращите мерки на стойност 85 млрд. долара месечно, реализирани чрез програмата ѝ за изкупуване на облигации.

„Вярно е, че комисията мисли как ще се справим до края на годината, но това е напълно естествено“, каза Булард, визирайки Комисията за свободния пазар, която определя монетарната политика на централната банка. „Политиката на Фед е доста разхлабена и се очертава да остане такава още дълго време“, добави той.

Протоколът от януарското заседание на Фед, публикуван в сряда, показа, че определящите политиката на централната банка са все по-загрижени за въздействието на количествените улеснения, предполагайки, че тя може да прекрати ежемесечните си покупки на облигации по-рано от прогнозираното.

„През последните 2 дни бяхме прекалено чувствителни към новините от Фед, макар че една здравословна корекция на пазара в рамките на 2 до 5 процента би била желаната от инвеститорите“, заяви вчера Арт Хоугън, управляващ директор в Lazard Capital Markets.

Акциите на Abercrombie & Fitch губят 6,9% от стойността си до 45,65 долара, след като тримесечните приходи на компанията и прогнозата ѝ за 2013 г. останаха малко под очакванията на анализаторите и въпреки тримесечната печалба, надхвърлила предварителните прогнози, и повишаването на тримесечния дивидент до 20 цента на акция от досегашните 17,5 цента на акция.

*Актуално към 17,55 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:34 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още