IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британски компании могат да участват в изграждането на газовата ни връзка с Турциия

Предстоят нови разговори в Брюксел по проекта Набуко, съобщи премиерът Бойко Борисов след срещата си с Дейвид Камерън

10:02 | 08.08.12 г. 2
<p>
	<em>Британският премиер Дейвид Камерън посреща българския си колега Бойко Борисов</em> &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; Снимка: БТА</p>

Британският премиер Дейвид Камерън посреща българския си колега Бойко Борисов         Снимка: БТА

Икономическата ефективност и реалното изпълнение на газопреносния проект "Набуко" ще бъдат тема на предстоящи разговори с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу, в които ще участват българският министър- председател Бойко Борисов и  британският му колега Дейвид Камерън. Това съобщи премиерът Борисов след вчерашната среща с Камерън в Лондон, предаде bTV.

По време на разговорите двамата ръководители са обсъждали и други енергийни проекти, засягащи интересите на двете страни.

Борисов е представил намерението за изграждане на интерконекторна връзка между България и Турция, която ще осигури алтернативни доставки на газ за страната.

Съоръженията ще се изграждат на българска територия от наши експерти, като при вчерашните разговори е 

обсъждан вариант британски енергийни компании да могат да се присъединят към неговото осъществяване, заяви министърът на енергетиката Делян Добрев, който придружава Борисов в Лондон.

Предстоящите преговори по изграждането на газопровода „Южен поток“ също са били тема на разговорите между двамата премиери. "Страната ни работи активно по реализацията на този проект, като през октомври ще бъде готова смесената компания за нейното управление“, обяви Борисов пред медиите.

По време на срещата Дейвид Камерън е изразил желанието си за развитие и заздравяване на двустранните отношения в областта на сигурността и енергетиката.

"Заедно с г-н Борисов работим много тясно в рамките на Европейския съюз за свободни пазари, строга финансова дисциплина и по отношение на търговията с наши партньори извън съюза”, е заявил министър-председателят Камерън по време на срещата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
ngeorgiev
преди 11 години
Борисов ще счупи ръката на Камерън както я е хванал :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 11 години
Още колонизатори...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още