IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво ни очаква през новата седмица на финансовите пазари?

Месечният доклад за безработицата в САЩ ще бъде тест за пазарните тенденции

08:35 | 05.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Какво ни очаква през новата седмица на финансовите пазари?

На Wall Street брокерите отново могат да гледат с повече оптимизъм към бъдещето. Ако оптимистите получат допълнителен тласък, възходящата тенденция ще продължи и през новата седмица, пише Ройтерс.

Тестът ще бъде месечният доклад за безработицата в САЩ за февруари, който трябва да бъде публикуван в петък.

„Мисля, че ще има продължаване на възходящото движение“, предвижда инвестиционният консултант Брайънт Ивънс от Cozad Asset Management. Според него икономическите данни от последните дни показват положителна тенденция: подобряването на икономическото развитие е устойчиво.

През миналата седмица щатските фондови пазари не направиха големи скокове - индексът Dow Jones остана почти на място. По-широкият S&P 500 нарасна с 0,3%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,4%.

Тъй като вече има решение за втория пакет за спасяване на Гърция и отчетният сезон за американските компании е към своя край, инвеститорите отново ще са съсредоточени повече върху икономическите данни.

И понеже пазарът на труда е далеч от възстановяването си, месечният отчет за работните места ще бъде в центъра на вниманието. Икономистите предполагат, че за трети пореден месец безработицата ще продължи да спада със солидна скорост.

Тенденцията може да бъде зададена още в сряда, когато частната агенция за заетост ADP ще представи статистически данни за заетостта в частния сектор. Още в понеделник ще има данни и за развитието на сектора на услугите.

Вълнения на фондовите пазари предизвика и рекордното покачване на цените на петрола. Това сравнително бързо може да се окаже шок за борсовата търговия, предупреждават анализатори.

„Нещата могат и ще се променят бързо", казва Дъг Форман от Kayne Anderson Rudnick. Отвъд тези опасности пазарните стратези се настройват рано или късно за пазарна „пауза“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 18.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още