IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси търсят посока в началото на сесията*

Добрите икономически данни от САЩ не успяват да преодолеят влиянието на европейската дългова криза върху настроенията на инвеститорите

18:06 | 15.11.11 г.
Американските борси търсят посока в началото на сесията*

Основните американски индекси се колебаят между печалби и загуби в началото на днешната сесия, като за момента добрите икономически данни от САЩ не успяват да преодолеят опасенията за развитието на събитията в еврозоната, съобщи CNBC.

Dow Jones се понижава с 0,15% до 12 060,67 пункта, като акциите на Wal-Mart понижават стойността си с 2,5% до 57,40 долара, след като печалбата за третото тримесечие на най-голямата верига магазини в света остана малко под очакванията на анализаторите въпреки ръста на продажбите. Книжата на Intel поскъпват с 1,3% до 24,95 долара.

Индексът Standard&Poor`s отстъпва с 0,1% до 1 250,19 пункта, като повечето от подиндексите му са на червена територия, водени от финансовите институции. Nasdaq Composite е също на минус 0,1% до 2 654,49 пункта.

Акциите на Home Depot губят 0,3% от стойността си до 38,12 долара, въпреки че компанията обяви печалба за третото тримесечие, надхвърлила предварителните прогнози, и повиши прогнозата си за годишната печалба.

Продажбите на дребно в САЩ регистрираха ръст от 0,5% през октомври на месечна база, като силните покупки на автомобили и строителни материали преодоляха спада в сектора на услугите, съобщиха от американското министерство на финансите.

Производствените цени през октомври пък се понижиха с 0,3%, което е първи спад от 4 месеца, благодарение на понижените цени на горивата, стана ясно от съобщение на американското министерство на труда. Бизнес запасите са останали на нивото си от септември.

*Актуално към 17,30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още