IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петролът се търгува близо до най-високото си ниво за последната седмица

Намаляващите запаси в САЩ компенсираха сигналите, че производството в Китай може би се свива за първи път от година насам

10:46 | 21.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
Петролът се търгува близо до най-високото си ниво за последната седмица

Петролът се търгува близо до най-високото си ниво на затваряне за последната седмица, след като свиващите се запаси в САЩ компенсираха сигналите, че производството в Китай може би се забавя за пръв път от година, предава Bloomberg.

Септемврийските фючърси първо се понижиха с 0,4%, след като предварителните данни за индекса на мениджърите по доставките в Китай показаха спад през юли до 48,9 пункта от 50,1 през юни (число под 50 означава свиване).

Впоследствие цените отбелязаха ръст от 0,4%, след като петролните запаси в САЩ показаха намаление в седма поредна седмица – най-дългата серия от понижения за последните две години.

Цената на американския лек петрол в електронната търговия на Нюйоркската борса е 98,45 долара за барел – повишение от само 5 цента след колебанията в диапазона 98,06-98,83 долара.

Вчера контрактите поскъпнаха с 54 цента до 98,40 долара. Цените са нараснали с 29% през последната година.

Цената на петрола тип Брент отстъпва с 6 цента до 118,09 долара за барел в лондонската търговия. Премията спрямо американския е 19,64 долара – под рекорда от 22,63 долара, поставен на 14 юли.

Запасите от петрол в САЩ през изминалата седмица са се понижили с 3,73 млн. до 351,7 млн. барела, показаха данни на енергийното министерство на страната при очаквания за спад с 2 млн. според анализатори, запитaни от Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 21.07.11 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още