IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

JPMorgan ще плати 154 млн. долара глоба заради проблема с ипотечните ценни книжа

Банката е подвела инвеститорите да купят от въпросните книжа в момент, когато пазарът на жилища в САЩ се e сривал

00:25 | 22.06.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
JPMorgan ще плати 154 млн. долара глоба заради проблема с ипотечните ценни книжа

JPMorgan Chase & Co обяви, че се е сългасила да плати глоба от 153,6 млн. долара на Комисията по ценните книжа и фондовите борси в САЩ (SEC) заради това, че е подвела инвеститорите да купят ипотечни ценни книжа, когато пазарът на жилища в страната е започвал да се срива, пише Reuters.

От SEC подават обвинения и срещу Едуард Стефелин, директор на GSC Capital Corp, обвинявайки го, че е изготвял подвеждащи маркетингови материали за сделки.

Съобщението идва по-малко от година, след като Goldman Sachs Group Inc се съгласи да плати 550 млн. долара, за да уреди обвиненията от SEC.

Комисията твърди, че през 2007 г. JPMorgan са продавали така наречения обезпечен дълг, без да уведомят инвеститорите, че хедж фондът Magnetar Capital LLC има къси позиции в повечето от половината от тези активи.

В едно от изявленията си изпълнителният директор на SEC казва, че агенцията не планира да повдигне обвинение срещу ръководителите на JPMorgan във връзка със случая.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
tikvenik yade tutman
преди 13 години
цитат от публикацията:----------------------------Комисията твърди, че през 2007 г. JPMorgan са продавали така наречения обезпечен дълг, без да уведомят инвеститорите, че хедж фондът Magnetar Capital LLC има КЪСИ ПОЗИЦИИ в повечето от половината от тези активи.--------------------------------------------------------------------------------------естествено е , че ще отворят надолу , след като знаят неща които глупаците не знаят и защо да им казват ???-----------естествено е ,че ще продават "АКТИВИ" , след като има кой да купува---------човек, който не е чувал за конфликт на интереси по-добре е да не харчи повече от 2 лв наведнъж (1кифла+1боза)-----------------има обаче нещо , за което НЕ си пише в публикацията: КАКВО СЛЕДВА ???----------ако 2007 всички са вярвали във вечния ръст на цените и са ИЗГУБИЛИ пари , какво ще се случи с тези,които вярват във вечния срив ???--------------човек никога не може да се опази от собствената си глупост - ФАКТ с възраст около 3500 години
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
simo.smo
преди 13 години
Ако връщат и 10% от това, което реално са спечелили, ще съм силно изненадан. Ключовото в статията е "...SEC казва, че агенцията не планира да повдигне обвинение срещу ръководителите на JPMorgan във връзка със случая.". И в САЩ като навсякъде - който има пари, законите не важат за него.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още