IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейският парламент одобрява заем от 35 млрд. евро в подкрепа на Украйна

В програмата на Европарламента е предвидено да бъде обсъдена и темата за убийството на украински военнопленници

11:17 | 22.10.24 г. 8

Европейският парламент ще одобри заем в размер на 35 млрд. евро в плана на Г-7 за предоставяне на финансова помощ на Украйна.

В програмата на Европарламента е предвидено да бъде обсъдена и темата за убийството на украински военнопленници, защитата на европейските военни кореспонденти и действията на Европейския съюз срещу руския петролен флот в сянка.

Американският министър на отбраната Лойд Остин беше в Киев с новината, че Вашингтон отпуска още военна помощ - бронирани машини на пехотата и противо-танкови оръжия за 400 милиона долара. Две седмици преди президентските избори в Америка Остин предупреди, че ако Западът спре да подкрепя Украйна, сянката на Путин ще падне върху цяла Европа.

Украинският президент Володимир Зеленски междувременно заяви, че Съединените щати подготвят нова военна помощ на стойност 800 милиона долара, с която ще бъде финансирано производството на украински дронове. Над 100 са стълкновенията на фронта през изминалото демонощие, като по данни на Генералния щаб на Украйна най-сериозна продължава да бъде ситуацията в района на Покровск.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:18 | 22.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

8
rate up comment 5 rate down comment 2
Alex Silver
преди 3 дни
Форденлайнен плаща от нашите джобове една война, която ФЕС няма как да спечели, а може да си докара ядрена беля на главата. Борелчетата си играят с огъня, защото са дъъърти и не им пука за самите тях. И отдавна не могат да схващат какво в действителност става по света. Прислужници на повикване. От шефа зад гьола. Локомотивът на ФЕС спука гума и сега ФЕС лети към киреча и нищо не може да го спре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 6
Алехандро
преди 3 дни
От рубриката "Бизнес по руски":Шефът на руската банка "Откритие" дал на себе си кредит от 3 млрд. рубли и избягал в Монако.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 6
Алехандро
преди 3 дни
Готово! русия най-накрая намери желаещ да играе с тях футболен мач - афганистанските талибани. Следващите контроли на руския национален отбор могат да бъдат с Хамас, Хизбула и йеменските хути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 3 rate down comment 7
Алехандро
преди 3 дни
Лондон дава $2.9 млрд. заем на Украйна от замразени руски активиВеликобритания ще предостави 2.26 милиарда британски лири ($2.94 млрд.) като заем на Украйна - част от 50-те милиарда, обещани от Г-7 на Киев. Това съобщи правителството във вторник. Заемът ще бъде изплатен от приходите от замразени руски активи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
0pk
преди 3 дни
До: khao добре ве, на тебе могат един пробит долар отгоре да ти дадат, щом все ти е малко. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 7
khao
преди 3 дни
До: 0pk малко са... у раша дават по 30к начален бонус и заплата по желание, але не доживяват до първата заплата... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 9
Алехандро
преди 3 дни
"Съединените щати подготвят нова военна помощ на стойност 800 милиона долара, с която ще бъде финансирано производството на украински дронове. "!!!Ихууу! Ще, доведе до това, че украинците ще правят х 5 млн. дрона на година, и каквато беше и целта им - изцуло ще воюват с дронове, по този начин рязко ще намалят загубите на личен състав, точността е страхотна, пестят се огромни средства! Добре дошли в ада, руско/севернокорейско мЯсо!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 5
0pk
преди 3 дни
За тия пари могат да обявят месечна заплата от 10к евра на наемници желаещи да воюват на страната на украйна и да изгребат всичкото русофоб из форумите на източния блок. Така най-много ще помогнат на зелянски да стабилизира фронта. Убеден съм, че всички форумни гъбки с радост ще се запишат доброволци! :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още