IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Украйна ще получи 49 танка Ambrams от Австралия и стотици бойни машини от САЩ

През ноември Джо Байдън ще председателства лидерска среща за Украйна

17:00 | 17.10.24 г. 3

Украйна ще получи 49 танка Ambrams от Австралия и стотици бойни машини от САЩ. От администрацията на Белия дом уточняват, че става въпрос за "десетки тактически системи за противовъздушна отбрана, допълнителни артилерийски системи, значителни количества боеприпаси, стотици бронетранспортьори и бойни машини на пехотата и хиляди допълнителни бронирани превозни средства", както и стотици прехващачи за системите за ПВО.

Американският президент Джо Байдън ще проведе отложената си визита в Германия в петък. Планирани са срещи с германския канцлер Олаф Шолц. Според медийни публикации американският президент ще разговаря и с други европейски лидери - премиерът на Великобритания Киър Стармър и френския президент Еманюел Макрон.

От съобщенията на пресслужбите на Байдън и украинския държавен глава Володимир Зеленски става ясно, че през ноември Байдън ще председателства лидерска среща за Украйна, но тя ще бъде виртуална. По време на разговора си със Зеленски американският президент анонсира и нов пакет, който Киев ще получи сега - на стойност 425 млн. долара. Междувременно Зеленски публикува в социалната мрежа Х съобщение, че Австралия ще предостави 49 танка Abrams на Украйна.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 18.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 1
wart
преди 20 часа
След като ще доставят толкова военна техника на Украйна която ще убие стотица мирни жители и военни Русия как ще реагира на всичко това ? Ни как ? наивният и самоуверен глу....ак Путин ще се хвали ,че са уничтожил еди си колко Западна техника която безпроблемно е прекосила , изминала 1500 км като и то ешелони с тежка воена техника и дошла на фронтовата линия ? Как така и що за война е тая война ? Когато едните имат право на всичко а като другите нямат . Кой определя тези права?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 1 ден
До: doba пукат руски тииикви... кво друго да е става?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 3
doba
преди 1 ден
Какво стана с наличните към то 100-на модерни танка?.. Леопард, Ейбранс, Челинджър нали пратиха на укрите.... Даже и 100 БТРа от БГ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още