IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бойци на "Хизбула" са атакували израелски военни сили на ливанска територия

Продължават израелските въздушни удари в южните предградия на ливанската столица Бейрут

14:41 | 09.10.24 г.

Бойци на "Хизбула" са атакували израелски военни сили на ливанска територия, недалеч от границата с Израел. Израелските части са били подложени на обстрел с ракети и артилерия и принудени да се изтеглят, според твърденията на "Хизбула". Продължават израелските въздушни удари в южните предградия на ливанската столица Бейрут. Сирени за въздушна тревога прозвучаха в Северен Израел тази сутрин.

Израелската армия е разрушила тунел, прокопан от "Хизбула" от Южен Ливан и с изход на израелска територия. Подземният проход е минавал от района на ливанския град Маруахин към израелското село Зарит. Военните продължават да издирват други тунели по цялата граница. Призивът на "Хизбула" за прекратяване на огъня показва, че въоръжената групировка е понесла тежък удар и отстъпва, заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър.

По-рано представителят на ливанската шиитска групировка Наим Касем заяви, че организацията подкрепя усилията на председателя на ливанския парламент за постигане на примирие.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:41 | 09.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още