IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съединените щати и арабските държави са започнали тайни преговори с Иран

Дейвид Лами заминава за Бахрейн и Йордания в опит да осигури прекратяване на огъня в Газа и Ливан

11:15 | 09.10.24 г.

Британският външен министър Дейвид Лами заминава за Бахрейн и Йордания в опит да осигури прекратяване на огъня в Газа и Ливан. По време на срещите си с лидерите в двете държави, той ще "настоява за прекратяване на цикъла на насилие" и ще изрази опасенията на Лондон за "риска от ескалация и грешна преценка". Ръководителят на британската дипломация ще настоява регионалните партньори да призоват Иран и подчинените му групировки да проявят сдържаност.

Междувременно израелският телевизионен "Канал 12" съобщи, че Съединените щати и арабските държави са започнали тайни преговори с Иран за широкобхватно примирие по всички фронтове. Според телевизията Израел за момента не участва в инициативата, но високопоставени израелски представители са били информирани за нея. Медията посочва още, че не е ясно как това ще засегне ситуацията в Ивицата Газа, която е много по-сложна заради желанието на Тел Авив да продължи борбата с "Хамас".

Посещението на началника на отбраната на Израел в САЩ, което беше обявено като възможност за съюзниците да изработят обща стратегия в борбата срещу Иран, е отложено. Според високопоставен израелски служител в последния момент министър-председателят Бенямин Нетаняху е имал възражения. Той е поискал първо кабинетът по сигурността да се събере, за да постигне съгласие по плана за Иран.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 09.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още