IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Йоав Галант и Лойд Остин ще обсъдят следващите действия на Израел във Вашингтон

Президентът на САЩ Джо Байдън призова Израел да не атакува иранската ядрена програма или петролната инфраструктура

17:02 | 08.10.24 г.

Министърът на отбраната на Израел ще пътува скоро до Вашингтон, тъй като страната продължава да обмисля как да реагира на иранска ракетна атака, а САЩ призовават за сдържаност.

Йоав Галант ще обсъди в сряда „текущите събития в областта на сигурността в Близкия изток“ с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, съобщиха от Пентагона. Президентът на САЩ Джо Байдън призова Израел да не атакува иранската ядрена програма или петролната инфраструктура на фона на опасенията, че всеки от двата хода може да предизвика по-широка война, която да повлече след себе си Вашингтон, да повиши цените на енергията и да удари световната икономика.

Иран предупреди днес Израел да не предприема атаки срещу Ислямската република. " Ако срещу нашата страна бъде предприета каквато и да било атака, отговорът ни ще бъде по-мощен", каза в телевизионно обръщение иранският външен министър Абас Арагчи.

Ръководителят на Централното разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предупреди за последиците от грешни преценки от която и да е страна. Междувременно две нови атаки са били извършени късно снощи срещу южните предградия на Бейрут. Израелските сили за отбрана съобщиха днес, че са ликвидирали ръководителя на щаба на ислямистката милиция Сухейл Хусейни при удар по Бейрут.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 08.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още