IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Украйна е получила първите F-16 от Нидерландия и очаква още в близките месеци

Киев разчита на Ф-16, за да държи по-далеч руските самолети от фронта и от градовете като Харков

11:00 | 07.10.24 г. 2

Украйна ще получи през идните месеци още изтребители Ф-16 от Нидерландия. Това стана ясно от изявление на нидерландския министър на отбраната Рубен Брекелманс.

Той потвърди, че страната му вече е доставила на Киев първите от обещаните 24 самолета, а останалите ще дойдат в близките няколко месеца. Украйна разчита на Ф-16, за да държи по-далеч руските самолети от фронта и от градовете като Харков, които са в близост до границата и страдат силно от руските бомбардировки.

През уикенда Брекелманс посети Киев и Харков, където обяви съвместен план за действие с инвестиране на 400 милиона евро в производството на разузнавателни и нападателни дронове за украинската армия. Освен Нидерландия, обещание да доставят изтребители на Киев дадоха Дания, Норвегия и Белгия. Началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили и вицепремиерът са във Вашингтон, за да обсъдят с американското ръководство детайли на така наречения „План за победа над Русия”, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Точно два месеца, след като прати войските си в руската Курска област, Зеленски заяви, че операцията там е помогнала и продължава да помага на страната му.

Вижте и останалите новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:52 | 07.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 7
рускиблата
преди 3 часа
Възможностите на поддържане на руската рубла се изчерпват. От средата на юни руската рубла е загубила повече от 17% спрямо юана, 15% спрямо долара и почти 10% спрямо еврото, а от края на август девалвацията стана почти безспирна: руската рубла приключва на червено за шеста поредна седмица.Това е нещо, което не е виждано на борсата от началото на войната!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 7
рускиблата
преди 3 часа
Ша разцепва руски алкоголизирани кратуни, танкчета, командни пунктове и квото още падне - 20 цели на самальот, на полет!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още