IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Москва започна отнемането на активи на две американски банки

В решението на съда се казва, че мярката е поискана от заместник главния прокурор "за защита на интересите на Руската федерация"

13:14 | 03.10.24 г.

Московският окръжен арбитражен съд замрази активи на американската Bank of New York Mellon, държани от руския клон на Citibank, както и на банка JPMorgan Chase & Co, държани от руския клон на финансовата институция, възлизащи на близо 372 млн. долара.

В решението на съда се казва, че мярката е поискана от заместник главния прокурор "за защита на интересите на Руската федерация" във връзка с отнемането от централната банка на Украйна на лиценза на банка "Ем Ер" и плановете за нейното закриване до 2025 г. Банка "Ем Ер" е украински клон на най-голямата руска банка "Сбербанк".

Канцеларията на руския заместник главен прокурор настоява за признаване на активите на "Ем Ер" в банките JPMorgan и Bank of New York Mellon, възлизащи съответно на 121 млн. долара и 251 млн. долара, за законна собственост на "Сбербанк", която трябва да бъде компенсирана от замразените активи на двете американски банки на обща стойност 372 млн. долара.

Вижте останали новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:14 | 03.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още