IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

1 млн. души могат да бъдат разселени заради израелските удари в Ливан

Израелските атаки са принудили хората да бягат както от някои части на Бейрут, така и от граничните райони в южната част на страната

11:38 | 30.09.24 г.

Израелските атаки в Ливан продължиха, дори след ликвидирането на лидера на радикалната шиитска организация "Хизбула" Хасан Насрала при бомбардировките срещу командния ѝ щаб в Бейрут.

Ливанците, които са били принудени да напуснат домовете си заради израелските въздушни удари, може да достигнат 1 милион, предупреди ливанският премиер Наджиб Микати. По думите му израелските атаки са принудили хората да бягат както от някои части на Бейрут, така и от граничните райони в южната част на страната.

Ливанският премиер заяви, че пред Ливан има само едно решение за намаляване на напрежението в региона и това е дипломацията. Микати подчерта, че страната му се придържа стриктно към прилагането на резолюцията на Съвета за сигурност за установяването на мир след израелско-ливанската война през 2006 година. Повече от 100 души са станали жертви на израелските въздушни удари в неделя, сочат данни на ливанското здравно министерство. Израелските сили за отбрана са атакували 120 цели на "Хизбула", докато нейни бойци продължиха ракетния обстрел срещу Северен Израел. Още двама командири на групировката са били убити при израелските атаки.

Вижте останали новини във видеото.

Всички емисии на "Bloomberg Terminal" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 01.10.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още