IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нетаняху ще обсъди с кабинета си предложението на САЩ за спиране на огъня

Израел съобщи, че се готви да организира евентуално сухопътно нахлуване в съседен Ливан

16:31 | 27.09.24 г.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обеща да проведе разговори по предложеното от САЩ прекратяване на огъня в Ливан, което би могло да намали опасенията от регионална война.

През следващите дни Израел ще участва в обсъждането на плана за триседмично примирие с "Хизбула", съобщиха от кабинета на Нетаняху. По данни на Белия дом държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и израелският министър по стратегическите въпроси Рон Дермер вече са провели разговори по въпроса.

Дипломатическият натиск с дейното участие на САЩ се разглежда като последен опит да се предотврати ескалацията на сраженията между Израел и „Хизбула“ тази седмица, която може да прерасне в пълномащабен конфликт. Междувременно Израел съобщи, че се готви да организира евентуално сухопътно нахлуване в съседен Ливан, което рискува да привлече ключовия съюзник Вашингтон, както и спонсора на "Хизбула" – Иран.

По-рано Нетаняху, който е в Ню Йорк, за да говори пред годишната сесия на Общото събрание на ООН по-късно днес, обеща, че военните ще продължат да бомбардират цели на „Хизбула“ в Ливан, докато не бъдат постигнати всички цели на Израел.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 27.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още