IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

НС не прие промените в Плана за възстановяване и устойчивост на "Мини Марица-Изток"

Последното задесание на юбилейния 50-и парламент снощи завърши със скандал

10:00 | 27.09.24 г.

Народното събрание не прие промените в Плана за възстановяване и устойчивост, свързани с терените на "Мини Марица-Изток". Последното задесание на юбилейния 50-и парламент снощи завърши със скандал.

В последните часове преди да излязат във ваканция заради предизборната кампания част от депутатите окупираха трибуната и се противопоставиха на обсъждането на точка от дневния ред, свързана с промени в Плана за възстановяване и устойчивост за рекултивиране на терените на "Мини Марица-Изток".

След края на заседанието вносителите на предложението обявиха, че така България губи значителни средства от плана и сега тези пари ще трябва да се платят от националния бюджет. Противниците на предложението, които попречиха на заседанието, мотивираха действията си с увереността, че тези пари са щели да бъдат усвоени от близки фирми, без стигнат до миньорите.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:18 | 27.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още