IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Израелски министри отхвърлиха предложението за прекратяване на огъня с "Хизбула"

Бецалел Смотрич, ключов съюзник на Нетаняху, също отхвърли днес всякакви идеи за примирие

18:08 | 26.09.24 г.

Израелският външен министър Израел Кац отхвърли днес предложението за триседмичното примирие в боевете с "Хизбула".

"Няма да има никакво прекратяване на огъня на север. Ще продължим да се бием срещу терористичната организация "Хизбула" с цялата си сила, до победата и завръщането на жителите на Севера по домовете им", заяви той. Крайнодесният израелски финансов министър Бецалел Смотрич, ключов съюзник на коалицията на премиера Бенямин Нетаняху, също отхвърли днес всякакви идеи за примирие с ливанската "Хизбула", предаде Франс прес.

Според дипломата предаване на "Хизбула" или война е единственият начин да се върнат по домовете си жителите на Севера, както и сигурността в този регион и в цялата страна. Лидерът на израелската опозиция Яир Лапид от своя страна заяви, че правителството трябва да приеме примирие, "но само за 7 дни, за да не се позволява на "Хизбула" да възстанови генералния си щаб и командната си верига".

Лапид подчерта, че няма да приемат никакво предложение, което не включва изтегляне на групировката от северната граница на Израел. По-рано САЩ, европейските съюзници и арабските сил призоваха за "незабавно спиране на огъня" по границата между Израел и Ливан и примирие за срок от три седмици.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:08 | 26.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още