IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Блинкeн ще посети Египет за преговори за примирие между "Хамас" и Израел

Междувременно споровете около израелския бюджет показват, че войната в Газа разединява нацията

10:52 | 17.09.24 г.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен ще посети Египет тази седмица, за да обсъди усилията за постигане на примирие в Ивицата Газа, съобщи Държавният департамент. Завръщането на израелците, избягали от презграничния обстрел на "Хизбула", ще бъде част от разширения списък с военни цели на Израел. Това обяви премиерът на страната Бенямин Нетаняху.

В изявление от офиса на Нетаняху уточниха, че решението за обновяване на военните цели е било взето на заседание на израелския кабинет по сигурността. Вчера министърът на отбраната Йоав Галант е заявил пред пратеник на Съединените щати, че "военна акция" е "единственият начин да се осигури завръщането на общностите от северната част на Израел по домовете им", отбелязва АФП.

Междувременно споровете около израелския бюджет показват, че войната в Газа разединява нацията. Инфлацията и безработицата нарастват, а брутният вътрешен продукт се свива, така че на дневен ред са строги мерки. Министърът на финансите на Израел намалява държавните субсидии за ултраортодоксалните мъже. Той заяви, че вече не могат да прекарват дните си в семинариите, изучавайки равински текстове,а трябва да си намерят работа. По думите му еврейските заселници в окупирания Западен бряг ще загубят данъчни облекчения. Кризата изисква всички израелци да се жертват и да дадат своя принос.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 17.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още