IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Вячеслав Володин: НАТО участва във военните действия в Украйна

Председателят на руската Държавна дума намекна, че алиансът играе роля при взимането на военни решения

17:30 | 13.09.24 г.

Председателят на руската Държавна дума Вячеслав Володин обвини днес НАТО, че участва във военните действия в Украйна, като намекна, че алиансът играе роля при взимането на военни решения.

Володин отправи обвиненията си ден, след като руският президент Владимир Путин предупреди, че Западът ще влезе в директен сблъсък с Русия, ако позволи на Украйна да нанася удари по руската територия с оръжия с голям обсег западно производство.

Руският държавен глава каза, че даването на подобно разрешение ще промени естеството на конфликта. Володин, който не представи доказателства за твърденията си, каза, че НАТО помага на Украйна при избора кои руски градове да атакува, при планирането на конкретни военни операции, и че дава нареждания на Киев какво да прави.

"САЩ, Германия, Великобритания и Франция обсъждат възможността Украйна да нанася удари с оръжия с голям обсег по територията на нашата страна. Това не е нищо по-различно от опит да бъде скрито тяхното директно участие във военните действия", написа Володин в "Телеграм".Това се случва на фона на посещеснието на британският премиер Киър Стармър в САЩ за разговори с президента Джо Байдън относно разрешаването на конфликтите в Украйна и ивицата Газа. Тази седмица САЩ и Обединеното кралство дадоха знак, че са отворени за искане от страна на Украйна за засилване на способността й да извършва дълбоки удари в Русия.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от рубриката може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:47 | 13.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още