IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Хамас" заяви готовност за спиране на огъня в Газа, но без нови условия

Сред най-спорните теми са контролът върху коридора "Филаделфия"

11:21 | 12.09.24 г.

Радикалната палестинска групировка "Хамас" заяви снощи готовност да прекрати "незабавно" огъня в ивицата Газа в рамките на конфликта си с Израел на базата на предишно предложение на САЩ, без да приема нови условия от която и да е страна.

Групировката обяви, че нейни преговарящи начело с високопоставения представител Халил ал Хая са се срещнали вчера в катарската столица Доха с посредници, сред които са били премиерът и външен министър на Катар и началникът на египетското разузнаване. Бил е обсъден последният развой на въпроса със ситуацията в Газа. До този момент от преговорите за прекратяване на продължаващия 11 месеца конфликт между Израел и "Хамас" няма резултат.

Сред най-спорните теми са контролът върху коридора "Филаделфия" - тясна ивица земя по протежението на границата на анклава с Египет. По-рано директорът на ЦРУ Уилям Бърнс, който е главен преговарящ от страната на САЩ по ситуацията в Газа, заяви, че в следващите няколко дни ще бъде представено по-подробно предложение за прекратяване на огъня.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 12.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още