IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Харис накара Тръмп да се защитава по време на дебата

Тръмп критикува Харис за инфлацията по време на мандата на Джо Байдън

11:25 | 11.09.24 г.

Камала Харис и Доналд Тръмп се спряха на голям брой теми в рамките на дебата помежду си във Филаделфия. Кандидатите за президент на САЩ откриха дебата, като се фокусираха върху икономиката – въпрос, който според социологическите проучвания е в полза на Тръмп.

Харис атакува намерението на Тръмп да наложи високи мита върху чуждестранни стоки – предложение, което тя оприличи на данък върху продажбите за средната класа – като същевременно рекламира плана си да предложи данъчни облекчения на семейства и малки предприятия.

Тръмп критикува Харис за постоянната инфлация по време на мандата на администрацията на Байдън, въпреки че преувеличи нивото на повишаване на цените. Инфлацията, каза той, „е катастрофа за хората, за средната класа, за всяка класа“.

Кандидатите си размениха остри думи и относно войната в Ивицата Газа и руската инвазия в Украйна, но нито един от тях не предложи конкретика за това как ще се стремят да сложат край на конфликтите.

Камала Харис обвини Доналд Тръмп, че е готов да се откаже от подкрепата на САЩ за Украйна, за да спечели благоразположението на руския президент Владимир Путин, наричайки Тръмп "позор", а Тръмп заяви, че Харис „мрази" Израел - твърдение, което тя отхвърли.

Президентските дебати не променят непременно мнението на избирателите, но могат да имат дълбоки последици. През юли слабото представяне на Байдън срещу Тръмп през юни го накара да се откаже от кампанията.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:25 | 11.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още