IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Привържениците на Путин печелят местните избори в засегнатите от войната региони

Резултатите на изборите вече са изтълкувани в Русия като вот на доверие за държавния глава и операцията му в Украйна

12:01 | 09.09.24 г.

Привържениците на президента на Русия Владимир Путин и на неговата война в Украйна са напът да спечелят изборите за губернатори в цялата страна, показват първоначалните данни от преброяването на гласовете, включително в Курска област, където Въоръжените сили на Украйна са поели контрол над няколко населени места.

Продължилите три дни местни избори приключиха в неделя вечерта, като се очаква гласоподавателите да изберат подкрепяните от Кремъл кандидати във всичките 21 провели се избори за губернатори, както и членовете на 13 регионални и градски избирателни органа по цялата страна.

Резултатите на изборите вече са изтълкувани в Русия като вот на доверие за Путин и операцията му в Украйна, както вече се случи на изборите през март, които удължиха неговия президентски мандат.

„Да бъдем честни: в момента се води война. Задачата ни е да победим врага“, заяви снощи, цитиран от ТАСС, Дмитрий Медведев, бивш президент на Русия и настоящ председател на управляващата партия „Единна Русия“. „Извънредно важно е през този период да не губим доверието на гражданите на Русия, на нашите другари“, допълни той.

В граничната Курска област, в която миналия месец изненадващо навлязоха части на Въоръжените сили на Украйна, действащият губернатор води надпреварата при повече от половина преброени бюлетини. Алексей Смирнов, който води региона от май месец насам, е получил близо 66% от гласовете според ЦИК на Русия.

В югозападната Липецка област, станала честа цел на украинските удари с дрон, настоящият губернатор и кандидат на „Единна Русия“ Игор Артамонов е получил 80% гласовете при почти привършеното им преброяване.

Бившият спортен министър Олег Матицин, също от „Единна Русия“, води на изборите за място в Държавната дума на Русия в граничната Брянска област, която също често бива подлагана на украински въздушни удари.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 09.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още