IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Украинският външен министър Дмитро Кулеба подаде оставка

Това се случва на фона на най-мащабните промени в украинското правителство

16:03 | 04.09.24 г. 1

Украинският външен министър Дмитро Кулеба подаде оставка днес. Това се случва на фона на най-мащабните промени в украинското правителство от началото на руската инвазия в Украйна. Очакват се още оставки и назначения през следващите няколко дни, след като вчера петима министри се оттеглиха от кабинета. Президентът Володимир Зеленски заяви, че промените в правителството, които идват в решаващ момент от войната, са необходими, за да се укрепят и постигнат резултатите, преследвани от Украйна.

Междувременно руски крилати ракети и дронове прелитат над различни украински региони, от най-източните до Лвов на запад, съобщава УНИАН. В Полша военни самолети отново са излетели, за да защитят въздушното пространство при необходимост.

Това е поредно мащaбно руско нападение за последните 10 дни. В същото време, на посещение в Украйна е генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси. Той се споразумя с Володимир Зеленски международната агенция да съдейства на Украйна при закупуването от България на ядрените реактори за неосъществената централа в "Белене".

Очаква се Гроси да инспектира и Запорожката АЕЦ, най-голямата в Европа, която е под руски контрол. Според оценката на Гроси ситуацията там остава "много нестабилна" и има риск от ядрена катастрофа.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:03 | 04.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
0pk
преди 1 час
Гъбко, няма ли да кандидатстваш на тоя пост? Твоите момчета, къде постоянно им благодариш, сигурно биха те подкрепили безрезервно! :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още