IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови стачки в Израел след смъртта на заложници

Недоволството отразява гнева срещу премира Бенямин Нетаняху, който според критиците удължава войната, вместо да даде приоритет на връщането на останалите заложници в Газа

12:05 | 02.09.24 г.

Най-голямата израелска работническа група се готви за общонационална стачка в понеделник - най-красноречивият до момента опит да се принуди правителството да прекрати огъня в Газа и да осигури освобождаването на заложниците, държани от "Хамас".

Стотици хиляди израелци излязоха в неделя по улиците в градове из цялата страна - в най-масовите протести след атаките от 7 октомври - след като телата на шестима заложници бяха открити в тунел в ивицата Газа.

Всеки от тях е бил прострелян многократно, малко преди да бъде открит, съобщиха съдебните лекари. Както протестите, така и планираната стачка отразяват дълбокия гняв срещу министър-председателя Бенямин Нетаняху, който според критиците удължава войната, вместо да даде приоритет на безопасното връщане на около 100-те останали заложници в Газа.

Военният конфликт вече се разпространи на Западния бряг и в съседен Ливан, заплашвайки да обхване региона в по-широка война.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 02.09.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още