IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Съветът НАТО-Украйна заседава по искане на Киев

Володимир Зеленски ще представи на Джо Байдън план, с който да принуди Русия да спре инвазията си в страната му

11:00 | 28.08.24 г. 1

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг свика заседание на така наречения Съвет НАТО-Украйна по искане на Киев.

На заседанието днес Украйна ще информира НАТО за противовъздушната отбрана и състоянието на войната. Очаква се украинският министър на отбраната Рустем Умеров да информира съюзниците си чрез видеовръзка за ситуацията на бойното поле и приоритетните нужди от способности“.

Украинският президент Володимир Зеленски ще представи на Джо Байдън план, с който да принуди Русия да спре инвазията си в страната му само няколко седмици преди президентските избори в САЩ. По-рано президентът на Украйна Зеленски заяви, че иска да обсъди плана с Байдън по време на пътуването му за срещата на Общото събрание на ООН в Ню Йорк през септември.

По думите му той ще го представи и на кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп. Зеленски заяви, че планът включва „мощен пакет за принуждаване на Русия да прекрати войната с помощта на дипломацията“, „икономически“ стъпки и „мястото на Украйна в архитектурата на глобалната сигурност“.

Междувременно няколко руски канала съобщиха в платформата "Телеграм", че украински дронове са подпалили няколко резервоара с петрол в петролна база в руската Ростовска област. Губернаторът на Ростов обяви в пост в "Телеграм", че четири изпратени от Украйна безпилотни летателни апарата са били унищожени над областта, но не спомена за нападение срещу петролно депо. За момента няма коментар от страна на Украйна.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:45 | 28.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
0pk
преди 1 час
Интересно колко дрогиран е дошъл на това заседания Зеленския? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още