IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Зеленски: Заплахите на Кремъл за ответни действия се показаха като „илюзорни“

Той призова съюзниците да отменят ограниченията за използване на оръжия с далечен обсег срещу Русия

17:36 | 20.08.24 г. 1

Украинският президент Володимир Зеленски призова съюзниците си от САЩ и Европа да отменят ограниченията за използване на оръжия с далечен обсег срещу Русия. Той заяви, че трансграничното нахлуване на неговите военни е показало като „илюзорни“ заплахите на Кремъл за ответни действия.

Двуседмичната операция за завземане на руска територия в района на Курск само преди няколко месеца щеше да се разглежда като преминаване на „най-строгата от всички червени линии“ за руския президент Владимир Путин, заяви Зеленски в обръщение към украинските дипломати късно в понеделник.

„Цялата наивна, илюзорна концепция за т.нар. червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от страна на някои партньори, се разпадна тези дни“, каза още той.

По думите му сега украинските сили контролират повече от 1250 кв. км от руската територия и ще продължат да разширяват присъствието си в Курската област. Макар че САЩ и Европейският съюз бяха изненадани, те до голяма степен подкрепиха операцията, макар да остават предпазливи по отношение на нейните перспективи.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 20.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 1 час
Зелю откак разреши тревичката, ходи напушен и всичко му е илюзорно. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още