IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Делегати на конгреса на демократите в САЩ ще искат оръжейно ембарго срещу Израел

Делегати на конгреса на Демократите ще искат оръжейно ембарго срещу Израел

15:00 | 19.08.24 г.

Десетки делегати мюсюлмани и техни съюзници ще настояват за промени в програмата на Демократическата партия и планират да призоват за оръжейно ембарго срещу Израел тази седмица по време на Националния конгрес на демократите в Чикаго.

Наричащата себе си "Делегати срещу геноцида" пропалестинска група твърди, че ще упражни правото си на свобода на словото по време на четиридневния конгрес, на който американската вицепрезидентка Камала Харис се очаква да бъде номинирана за кандидат за президент на САЩ.

Организаторите на групата отказват да разкрият подробности, но казват, че ще предложат поправки в програмата на партията и ще се възползват от правото си да вземат думата по време на събитието.

Американският президент Джо Байдън се очаква да се изкаже още днес, а Камала Харис ще държи заключителна реч в четвъртък.

Пропалестинските делегати казват, че заслужават по-голяма роля в определянето на програмата на партията. В Чикаго живее най-голямата палестинска общност в САЩ, а днес стотици пропалестински активисти вече излязоха на протест в центъра на града с лозунги за спиране на американската военна помощ за Израел.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 19.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още