IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Канада позволи на Украйна да използва оръжията ѝ на територията на Русия

Канада е изпратила на Киев осем танка, няколко десетки бронирани бойни машини и стотици патрулни бронирани автомобила

15:07 | 16.08.24 г.

Канадското Министерство на отбраната разреши на украинската армия да използва дарените от него танкове и бронирани машини за операцията на територията на Русия, предаде Укринформ, като се позова на съобщение в канадската телевизия CBC.

„Канада не налага териториални ограничения за употребата на военното оборудване, което е дарила на Украйна“, каза говорителката на министерството Андре-Ан Пулен. Тя добави, че украинците най-добре знаят как да защитят родната си земя, а те са ангажирани да подкрепят техните способности.

Канада е изпратила на Киев осем танка, няколко десетки бронирани бойни машини и стотици патрулни бронирани автомобила, както и няколко гаубици, припомня канадската телевизия.

По-рано британското Министерство на отбраната също каза, че британските оръжия може да бъдат използвани от украинските сили по време на операцията им в Русия, но наложените ограничения за употребата на ракетите с голям обсег Storm Shadow остават.

Другите важни теми от деня може да гледате във видеото.

Всички новини от Bloomberg Terminal може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 16.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още