IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ръстът на БВП на България се ускорява през второто тримесечие на 2024 г.

Нарастването на българската икономика запазва равномерен темп за последните 12 месеца

16:37 | 14.08.24 г. 3

Брутният вътрешен продукт на България е нараства с 2% през второто тримесечие на 2024 г. спрямо същия период на предходната година. Това сочат експресни данни на Националния статистически институт.

Брутната добавена стойност нараства с 1,9%. Крайното потребление регистрира ръст от 2,8%, а бруто образуването на основен капитал се увеличава с 6% през второто тримесечие на 2024 г. спрямо същия период на миналата година.

Износът на стоки и услуги се увеличава с 0,9%, а вносът на стоки и услуги – с 2,5%. Нарастването на българската икономика запазва равномерен темп за последните 12 месеца с ръст от 1,8% през третото тримесечие на 2023 г., 1,7% – през последното тримесечие на миналата година, и 1,9% през първите три месеца на 2024 г. При публикуването на коригираните оценки за периода януари-март беше налице повишаване на оценката за ръста на БВП.

Цялата емисия можете да видите във видеото.

Още новини от Bloomberg Terminal можете да намерите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:38 | 14.08.24 г.
Най-четени новини
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
Tikva007
преди 2 часа
До: beige982: тук няма да си кажат - още са свенливи. Пусни лични съобщения на потребители zelka007 и khao - там ще ти отговорят с ентусиазъм. Пробвайте *Руска тройка* - ще цвилят от кеффф. ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
beige982
преди 2 часа
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:-- https://use.my/woodman
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Tikva007
преди 2 часа
Направо излете таз икономика!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още