IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple променя политиката си към App Store след разследване на ЕК

Сега разработчиците ще могат да комуникират и популяризират оферти, които са налични навсякъде, не само на техния сайт, в рамките на приложенията си

17:55 | 09.08.24 г.

Технологичният гигант Apple обяви в четвъртък промени политиката си в Европейския съюз (ЕС), за да позволи на разработчиците да комуникират с клиентите си извън App Store, след като Европейската комисия (ЕК) обвини производителя на iPhone през юни, че нарушава технологичните правила на блока.

Комисията заяви тогава, че съгласно повечето бизнес условия Apple позволява управление само чрез връзки, насочващи навън – т.е. разработчиците на приложения могат да включат линк в приложението си, което пренасочва потребителите към страницата, където да сключат договор.

Apple заяви, че сега разработчиците ще могат да комуникират и популяризират оферти, които са налични навсякъде, не само на техния сайт, в рамките на приложенията си. Apple обаче въвежда две нови такси – първоначална такса за придобиване от 5% за нови потребители и такса за услуги от 10% за всяка продажба, направена от потребителите на приложението на която и да е платформа в рамките на 12 месеца след инсталирането на приложението.

Двете нови такси ще заменят намалената комисиона за всички цифрови стоки и услуги, продадени чрез App Store.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:51 | 09.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още