IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Доналд Тръмп е готов за телевизионен дебат с Камала Харис

Първоначално той отказваше да се яви на дебат по считаната за близка до демократите телевизия ABC

16:33 | 09.08.24 г.

Бившият президент и настоящ кандидат на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп се съгласи да вземе участие в дебат по телевизията с вицепрезидента и кандидат на демократите Камала Харис на 10-ти септември. Съгласието на Доналд Тръмп да се яви на дебат с Камала Харис по телевизия ABC беше дадено по време на пресконференция в имението му Мар-а-Лаго, след срещата му с представители на медиите.

Пред репортерите той нападна Камала Харис с думите, че се изправя срещу кандидат, който "не е получил нито един глас за президент", явно визирайки, че не се е явявала на предварителни избори. Тръмп допълни, че президентът Байдън е имал "правото да се кандидатира" за нов мандат, но Демократическата партия го е "отнела" от него.

Първоначално Доналд Тръмп отказваше да се яви на дебат по считаната за близка до демократите телевизия ABC, цитирайки съдебното дело, което води срещу медията. Тръмп допълни, че е предложил още два дебата през септември – по телевизиите Fox и NBC, но впоследствие стана ясно, че засега Камала Харис е потвърдила само участието си в дебата по ABC, въпреки че по късно стана ясно, че е отворена за допълнителни медийни сблъсъци с Тръмп. Същевременно Камала Харис разговаря с репортери за първи път, откакто преди три седмици стана ясно, че тя ще е най-вероятният кандидат за президент на Демократическата партия.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:33 | 09.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още