IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ ще разговарят с Киев за навлизането на руска територия

Изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов е обявил извънредно положение

14:54 | 08.08.24 г. 3

Представители на Съединените американски щати планират да разговарят с украинските въоръжени сили, за да разберат повече за навлизането на руска територия, заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя подчерта, че САЩ не са разполагали с предварителна информация за атаките. Русия води ожесточени сражения с навлезли украински сили за граничния град Суджа, Курска област, на 8 км в руска територия.

Изпълняващият длъжността губернатор на Курска област Алексей Смирнов каза, че е обявил извънредно положение. Руската национална гвардия подсилва мерките за сигурност около Курската атомна електроцентрала и четирите ѝ реактора, които са на 60 км от границата. Президентът Владимир Путин определи навлизането на руска територия като „мащабна провокация“, обвинявайки украинските войски в „безразборна стрелба с различни видове оръжия, включително ракети, по граждански обекти, домове и линейки“.

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов докладва на Путин, че руските сили са спрели атаката на около хиляда украински войници и че украинските сили ще бъдат отблъснати обратно към руско-украинската граница. Сблъсъците и обстрелът наложиха евакуация на цивилни граждани от двете страни на границата.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 08.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
0pk
преди 1 час
Брех тия украинци, успяха да излъжат не само П. ми даже и американската разведка. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Tikva007
преди 1 час
*Представители на Съединените американски щати планират да разговарят с украинските въоръжени сили, за да разберат повече за навлизането на руска територия, заяви говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер. Тя подчерта, че САЩ не са разполагали с предварителна информация за атаките.* - Ние повервахме. Някой друг?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още