IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Двама от съоснователите на OpenAI напускат компанията

Така остават само двама членове на първоначалния екип – Войчех Заремба и главният изпълнителен директор Сам Алтман

18:00 | 06.08.24 г.

Грег Брокман, президент на OpenAI и централна фигура в компанията, твърди, че излиза в отпуск до края на годината. Джон Шулман, който е учен изследовател в стартъпа, фокусиран върху обучението на нейните AI модели, напуска и отива в конкурентния стартъп за изкуствен интелект Anthropic.

Шулман е определян като архитектът на ChatGPT – популярния чатбот на OpenAI. Той обаче твърди, че му се приписват „твърде много заслуги“ за инструмента и подчертава работата на целия екип. Оттеглянето на двамата съоснователи бележи поредната промяна в компанията след значителните размествания в мениджмънта тази година.

Питър Денг, вицепрезидент по продуктите, също напусна в последните месеци, а по-рано тази година няколко членове на екипите по безопасност на компанията също се оттеглиха. OpenAI направи няколко ключови наемания, като наскоро привлече нов главен финансов и нов главен продуктов директор.

Резултатът е стартъп, който изглежда значително по-различно, отколкото преди година, както и в сравнение със старта си през 2015 г. С отсъствието на Брокман и Шулман остават само двама членове на първоначалния екип на основателите на OpenAI – Войчех Заремба и главният изпълнителен директор Сам Алтман.

Цялата емисия можете да видите във видеото

Още новини от Bloomberg Terminal ще откриете тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 07.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още