IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

САЩ предупреждават за възможни удари на Иран срещу Израел в следващите 48 часа

Израел се подготвя както за настъпателни, така и за отбранителни действия

11:45 | 05.08.24 г.

Иран може да нанесе удари в следващите 24 до 48 часа (5 - 7 август), предупреди Вашингтон по време на среща на външните министри от Г-7, посветена на кризата в Близкия изток. Имаше очаквания, че атаката може да започне още в понеделник (5 август).

Израел се подготвя за възможна атака от страна на Иран и другите регионални организации в отговор на убийствата на лидера на "Хизбула" Исмаил Хания и на Фуад Шукр, вторият командира на "Хизбула" по време на удар в Бейрут. Страната ни е в многофронтова война срещу иранската "Ос на злото" и се подготвя както за настъпателни, така и за отбранителни действия, коментира премиерът Бенямин Нетаняху по време на правителствено заседание в неделя (4 август).

САЩ насърчават Израел да провежда преговори с останалите страните в конфликта, за да предотврати ескалация, но в същото време преместиха ескадрила от изтребители в региона и са разположили самолетоносач, за да помогнат на своя съюзник. Външните министри на Г-7 също дискутираха ситуацията в Близкия изток и посочиха спешната необходимост от успокояване на страстите в региона.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 05.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още