IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Apple засилва натиска върху Tencent и ByteDance

Необичаен ход, който може да разпали напрежението на най-големия пазар на смартфони в света.

16:15 | 02.08.24 г.

Apple засилва натиска върху Tencent Holdings и ByteDance да направят основни промени в най-популярните приложения в Китай - необичаен ход, който може да разпали напрежението на най-големия пазар на смартфони в света.

Според запознати, през последните месеци производителят на iPhone е поискал от двете компании да затворят вратичките, които създателите на приложения използват, за да насочват потребителите към външни платежни системи, заобикаляйки стандартните 30% комисиона на Apple.

През май американската компания предупреди Tencent, че може да отхвърли основни актуализации на WeChat, ако разработчикът не премахне връзките, които разработчиците на мини-игри използват, за да приемат плащания извън платформата на Apple. Месеци по-късно Apple поиска от компанията да деактивира ключова функция за съобщения в игрите, която също отклонява потребителите. Tencent все още не се е съгласила.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:15 | 02.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още