IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

"Хизбула" обстрелва Израел в отговор на удара в Ливан

Израелската армия заяви, че снаряди са преминали през израелска територия от Ливан, като добави, че някои от тях са били прихванати

13:04 | 02.08.24 г.

"Хизбула" обяви, че е изстреляла десетки ракети към Северен Израел в отговор на удара, при който бяха убити четирима сирийци в Южен Ливан. Това е първата атака на ливанската групировка след убийството на един от военните й ръководители във вторник вечерта, отбелязва Франс прес.

Израелската армия заяви, че снаряди са преминали през израелска територия от Ливан, като добави, че някои от тях са били прихванати. Останалите са паднали в ненаселени райони. Малко след изстрелите израелските военновъздушни сили са нанесли удар по мястото, "от което са били изстреляни снарядите в района на Ятер" в Южен Ливан.

По-рано в четвъртък ливанското министерство на здравеопазването съобщи, че четирима сирийци са загинали, а петима ливанци са били ранени при израелски удар в Шамаа в южната част на страната, където "Хизбула" и Израел си разменят ежедневни удари от близо десет месеца. Тези ракетни нападения се случват в момент, когато лидерът на "Хизбула" посочи, че партията му е спряла временно атаките си след удара във вторник вечерта срещу Фуад Шукр, военния ръководител на партията.

Цялата емисия вижте във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 02.08.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още