IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Amundi е близo до продажба на бизнес паркове за над 250 млн. евро

Американската Blackstone е кандидатът за закупуването на активите

16:58 | 30.07.24 г.

Amundi е близо до значителна продажба, която ще помогне за набирането на парични средства за инвеститорите, които искат да се оттеглят от нейните фондове за недвижими имоти. Blackstone се съгласи да закупи група бизнес паркове за 250 млн. до 300 млн. евро от най-големия мениджър на активи в Европа.

Американската инвестиционна компания залага на това, че някои от тях ще имат по-печелившо бъдеще, след като бъдат превърнати в специализирани логистични съоръжения. Сделката подчертава все по-критичната дилема за фондовете за недвижими имоти от отворен тип в Европа - инвестиционни инструменти, които наблюдават активи на стойност около 166 млрд. евро.

Един от малкото начини да се посрещнат обратните изкупувания е да се продадат други, по-привлекателни активи, като жилищни сгради, складове или имоти, които могат да бъдат трансформирани за такива цели. Това кара мениджърите на фондове - и техните останали клиенти - да се концентрират все повече в отслабени сегменти на пазара. Тъй като обратното изкупуване продължава, някои от тях скоро може да нямат друг избор, освен да продават, което ще предизвика преоценки и ще забави зараждащото се възстановяване на пазара, с потенциални последици за цялата икономика.

По данни на Morningstar отворените фондове за недвижими имоти в Европа отбелязват отлив на средства през шест поредни тримесечия. Данните показват, че инвеститорите са изтеглили повече от 12 млрд. евро, откакто Европейската централна банка започна да повишава лихвените проценти през юли 2022 г., оставяйки нетните активи на най-ниското ниво от пет години насам.

Вижте останалите новини от емисията във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 30.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още