IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Европейската народна партия обвини Унгария, че отваря вратата на ЕС за руски шпиони

Манфред Вебер посочва, че решението на Будапеща ще позволи на руснаци да пътуват необезпокоявано в голяма част от ЕС и създава "сериозни опасения за националната сигурност"

10:15 | 30.07.24 г. 1

Скорошното решение на Унгария да облекчи визовите ограничения за руски посетители представлява отваряне на вратата за шпиони и лидерите на Европейския съюз (ЕС) трябва да предприемат спешни контрамерки.

За това предупреди най-голямата политическа партия в общността, пише днес Financial Times. В писмо до изданието, Манфред Вебер, председател на Европейската народна партия (ЕНП), посочва, че решението на Будапеща ще позволи на руснаци да пътуват необезпокоявано в голяма част от ЕС и създава "сериозни опасения за националната сигурност".

Вебер е писал до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел да повдигне въпроса на следващата лидерска среща през октомври. Този месец Унгария публикува детайли за нова ускорена визова система за граждани на 8 държави, сред които Русия и Беларус, за влизане в Унгария без проверки или други ограничения. Будапеща уточни, че много ще участват в изграждането на ядрен реактор с руска технология.

Вижте останалите новини от емисията във видеото.

Всички емисии от "Bloomberg Terminal" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 30.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
Tikva007
преди 1 час
*Скорошното решение на Унгария да облекчи визовите ограничения за руски посетители представлява отваряне на вратата за шпиони и лидерите на Европейския съюз (ЕС) трябва да предприемат спешни контрамерки.* - Руските шпиони да ги ловят разни специални служби, хем не зле платени. Спешни мерки на ниво лидери на ЕС трябва да се вземат срещу подмяната на расовия и културен генотип на коренното население на Европа!!! Педдеррастия,Евровизия и ислям заедно са по-смъртоносни за Европа от Петров и Боширов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още