IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Акциите на борсите в Европа поскъпват преди заседанията на Фед, АЦБ и ЯЦБ

Индексът Stoxx Europe 600 се покачи с 0,4% на старта на сутрешната редовна търговия, като 17 от 20 индустриални групи са на положителна територия

14:41 | 29.07.24 г.

Европейските акции поскъпнаха в началото на редовната търговия, тъй като инвеститорите се подготвят за една седмица, в която ще се проведат заседанията на Федералния резерв на САЩ, Английската централна банка и регулатора в Япония, както и на фона на подновения поток от финансови отчети.

Индексът Stoxx Europe 600 се покачи с 0,4% на старта на сутрешната редовна търговия, като 17 от 20 индустриални групи са на положителна територия.

Royal Philips NV поскъпна с цели 9,1%, след като обемът на поръчките на холандския производител на медицинско оборудване нарасна за първи път от две години, като проблемите, свързани с дефектните му машини за сънна апнея, отшумяха. Междувременно Heineken NV потъна с 6,3%. Производителят на бира пое еднократна обезценка от 874 милиона евро за спада в оценката на дела си в най-голямата пивоварна в Китай.

Миналата седмица отбеляза най-натоварения период за отчетите за печалбите за второто тримесечие. Фокусът тази седмица се насочва към големите технологични компании в САЩ, като Apple Inc., Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. ще докладват. Технологичният индекс Nasdaq 100 се понижи три поредни седмици на фона на неблагоприятното начало на отчетния сезон.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:38 | 29.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още