IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Камала Харис потвърди своя "непоколебим ангажимент" към Израел

Вероятният кандидат за президент на Демократическата партия призова израелското ръководство да направи повече за защитата на мирното население в Ивицата Газа

11:10 | 26.07.24 г.

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис потвърди своя "непоколебим ангажимент" към Израел след срещата си снощи с израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде DPA.

В същото време вероятният кандидат за президент на Демократическата партия призова израелското ръководство да направи повече за защитата на мирното население в Ивицата Газа. Израел има право да се защитава, каза тя, но добави, че "има значение как го прави".

Харис заяви, че в разговора си с Нетаняху е изразила "сериозната си тревога" за мащабите на човешкото страдание в ивицата Газа. Това включва смъртта на "твърде много невинни цивилни" и катастрофалното хуманитарно положение в палестинския анклав.

"Не можем да отвръщаме поглед от лицето на тези трагедии. Не можем да си позволим да онемеем пред страданието и аз няма да мълча", каза Харис. Тя призова американските граждани да имат предвид сложността на конфликта и историята на този регион. Тероризмът и насилието трябва да бъдат осъдени, добави вицепрезидентът на САЩ.

"Нека всички да направим каквото можем, за да предотвратим страданията на невинни мирни граждани. И нека осъдим антисемитизма, ислямофобията и всякакъв вид омраза", заяви Харис.

Благодарение на лидерството на президента на САЩ Джо Байдън на масата е споразумение за прекратяване на огъня и освобождаването на заложниците, продължи тя.

"В преговорите се наблюдава обнадеждаващо движение за постигане на споразумение по тази сделка", каза вицепрезидентът на САЩ. "И както току-що казах на премиера Нетаняху, време е тази сделка да бъде сключена", заяви Харис.

Цялата емисия гледайте във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 26.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още