IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Нетаняху призова САЩ да ускорят отпускането на военна помощ

Той отхвърли опасенията за нарастващия брой жертви сред цивилното население

17:10 | 25.07.24 г.

В речта си пред Конгреса на САЩ Бенямин Нетаняху защити войната на Израел срещу "Хамас" и се подигра с хилядите демонстранти навън, които протестираха срещу начина, по който той се справя с конфликта в Газа.

Израелският министър-председател призова САЩ да ускорят отпускането на военна помощ и отхвърли опасенията за нарастващия брой жертви сред цивилното население, като заяви, че неговите войски трябва да бъдат похвалени за действията си.

В едночасовото си обръщение той определи борбата на страната си като битка срещу подкрепящия "Хамас" Иран, който според него иска да унищожи и САЩ. "Израел се сражава на предната линия на цивилизацията", заяви Нетаняху на съвместното заседание в Капитолия. "Дайте ни инструментите по-бързо и ние ще свършим работата по-бързо", каза той.

В речта, бойкотирана от десетки депутати от Демократическата партия, Нетаняху не споменава пряко предложението за прекратяване на огъня, представено от президента на САЩ Джо Байдън, а се придържа към настояването си, че войната няма да приключи, докато "Хамас" не бъде унищожена.

Часове след речта на Нетаняху Байдън направи обръщение към нацията от Овалния кабинет, като призова за "нови, свежи гласове" на поста. Той заяви, че сред приоритетите му за последните шест месеца на поста ще бъде прекратяването на войната в Газа и осигуряването на мир и сигурност в Близкия изток.

Цялата емисия можете да видите във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 25.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още