IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестиращи призоваха Израел да се договори с „Хамас“ за освобождаване на заложници

Това може да стане факт след планираното посещение на израелския премиер Бенямин Нетаняху във Вашингтон, където ще говори пред Конгреса

15:22 | 22.07.24 г.

Демонстранти се събраха пред резиденцията на премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Йерусалим с искане за сделка за освобождаване на израелските заложници.

Друга група пък протестира на летище "Бен Гурион" с настояване военната операция в Ивицата Газа да продължи. Протестите се разгръщат, след като Израел нанесе удари по цели на бунтовниците хути в пристанищния град Ходейда в Йемен в събота вечерта.

При нападението са загинали най-малко трима души и са ранени повече от 80. Израел твърди, че атакуваният град е служил за доставки на оръжия от Иран. Новината идва ден след като дрон, изстрелян от хутите, порази центъра на Тел Авив, уби един човек и рани други четирима. В неделя хутите отговориха на израелските удари като изстреляха балистични ракети по град Ейлат в южната част на Израел. Междувременно вчера САЩ и Великобритания нанесоха четири удара по провинция Ходейда в Йемен, съобщи йеменски телевизионен канал.

Усилията за прекратяване на огъня и освобождаването на останалите в плен срещу палестински затворници се очаква да са в центъра на разговорите на Бенямин Нетаняху във Вашингтон. Планираното за тази седмица посещение на САЩ ще се състои, съобщиха от кабинета на Бенямин Нетаняху на фона на новината, че американският президент Джо Байдън се отказва да се бори за втори мандат.

Израелският премиер трябва да говори пред Конгреса във Вашингтон в сряда, като речта се очаква да бъде посветена на войната в Близкия изток. Той трябва да се срещне и с вицепрезидента Камала Харис.

Вижте всички новини от емисията във видеото.

Всички емисии от Bloomberg Terminal може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 22.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg Terminal виж още

Коментари

Финанси виж още